jump to navigation

Reclame mei 15, 2008

Posted by aadoek in Uncategorized.
trackback

Sinds vandaag staat er een advertentie op mijn blog. Hoe dat zo?
Een bemiddelingsbureau heeft me benaderd met de vraag of ik tegen een vaste maandelijkse vergoeding reclame wil plaatsen voor een online gaming site.  Ik heb gevraagd waarom men daar mijn blog voor heeft geselecteerd, maar daar krijg ik niet echt een antwoord op.

Op institutionele blogs hoort natuurlijk geen reclame, maar het leek me dat tegen een bescheiden tekstadvertentie op een priveblog weinig bezwaar zou kunnen zijn. Laat maar even weten als je er anders over denkt.

Leuke bijwerking is dat ik als kersverse zakenvrouw wat leer over PayPal, een voor mij tot nu toe onbekende online dienst. Daarmee vorm je een virtueel portemonneetje waarmee je bij webwinkels kan betalen. En ik merk dat van elke euro die aan mij wordt betaald, vanzelf 6,3 cent in de zakken van PayPal verdwijnt. Of de gaming site er zelf een extra centje aan gaat verdienen, betwijfel ik.

Reacties»

1. Bosvogel - mei 15, 2008

Naast headhunters zijn er nu dus ook bloghunters.

DTK: … hoeveel doet die blog van jou nu helemaal, en valt dit onder neveninkomsten?

groet van
de Bosvogel

2. aadoek - mei 15, 2008

Wat ik per jaar verdien aan de de advertentie is 22% van wat een jaarabonnement op Gaming Law Review kost volgens de Serials Directory.
Hoe de UvA-regels over neveninkomsten hier van toepassing zijn, zal ik eens uitzoeken.

3. Inca Athahualpa - mei 17, 2008

Hallo Alice,

Het staat jou uiteraard geheel vrij om op de persoonlijke blog reclame te laten plaatsen. Ook over de soort reclame wil ik mij geen oordeel aanmatigen. Maar als ik die advertentie zo zie staan tussen jouw Del.icio.us en LibraryThing doet het in mijn ogen wel afbreuk aan het karakter van die kolom. Waarschijnlijk had ik dat niet gehad met een advertentie voor boeken, dus het heeft niet direct met reclame op zich te maken.

Het aardige van een eigen blog is nu juist dat je die geheel zelf kunt inrichten. Ik denk dat ik nog maar even aan dat principe vasthoud. Bedankt in ieder geval dat je ons hebt voorzien van een richtprijs (280 USD). Ik zou bij Viracocha niet geweten hebben waar ik van uit moest gaan in onderhandelingen met mogelijke adverteerders.

Met de meeste hoogachting,

Inca Athahualpa


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: